BOTOX

Hoor je vaak dat je er moe uitziet? Botox verandert dat!

w

Iedere behandeling is op maat, want iedereen is anders

Kom langs voor een gratis consult

Alles wat je altijd al over botox wilde weten:

Wat is Botox?

Botox is de algemene naam voor botulinetoxine type A (Azzalure® is een merknaam). Het is een natuurlijk voorkomend eiwit van een bacterie. Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Hierdoor voorkom je bijvoorbeeld dat een rimpel dieper zal worden en dat je hoofdpijn verdwijnt. Botulinetoxine werkt ook heel goed op de zweetkliertjes. Nooit meer natte oksels dus!

Hoe snel werkt Botox?

Het duurt even voordat botulinetoxine werkt. Het eerste effect van Azzalure® is binnen 2 tot 7 dagen na de behandeling zichtbaar en na 2 weken is het resultaat optimaal. We maken daarom graag standaard na 2 weken een controle afspraak, waarin we samen bekijken of het effect van de behandeling inderdaad naar verwachting is. Onze No Trace Face methode maakt dat we op maat behandelen (en dus niet met standaard zones werken). Het aantal eenheden dat precies bij jou past, dat is de bedoeling! Ook de gevoeligheid op de werking van botulinetoxine is bij iedereen anders.

Krijg ik van Botox een uitdrukkingsloos gezicht?

Alleen wanneer een arts te veel botulinetoxine op de verkeerde plaatsen toedient, kan hier sprake van zijn. Bij DOCTORS at SOAP streven we echter altijd naar een NO TRACE FACE® met undectable injectables. Om dit te bereiken kijkt je arts bij DOCTORS AT SOAP naar heel veel aspecten van je gezicht en postuur. Bijvoorbeeld hoe je spieren bewegen, hoe sterk ze zijn, hoe de relatie is tot andere spieren. Je arts zal op basis hiervan beslissen met hoeveel eenheden botox gestart gaat worden. Daarbij geldt altijd: liever te weinig dan te veel. Tijdens de eerste controle kan er altijd nog iets bij gedaan worden ten slotte. Hieraan zijn dan geen kosten verbonden, we zien u graag op controle! Iedere behandeling is op maat en geen behandeling is hetzelfde, want iedereen is anders.

Hoe lang blijft Botox werkzaam?

Het eerste effect van Azzalure® is binnen 2 tot 7 dagen na de behandeling zichtbaar en na 2 weken is het resultaat optimaal. We maken daarom graag standaard na 2 weken een controle afspraak, waarin we samen bekijken of het effect van de behandeling inderdaad naar verwachting is. Hoe lang de behandeling aan houdt, heeft o.a. te maken met hoeveel eenheden je arts toedient. ‘Plat gooien is makkelijk, behandelen is wat anders’. Gemiddeld houdt een botulinetoxine behandeling in het begin 3-4 maanden aan en na een paar keer vaak ruim 6 maanden. Dit komt omdat met botulinetoxine de spier minder vaak sterk kan bewegen en daardoor wordt hij slapper.

Is Botox veilig?

Botulinetoxine wordt sinds de jaren ’60 toegepast, zowel als medische behandeling als cosmetisch. Botulinetoxine wordt o.a. toegepast als behadneling van spasmen en hoofdpijn. Gezien de jaren lange ervaring, de miljoenen mensen die er inmiddels mee behandeld zijn en het wetenschappelijk onderzoek dat is verricht met de botulinetoxine die wij bij DOCTORS AT SOAP gebruiken, kunnen wij u een veilige botoxbehandeling aanbieden. 

Wat zijn de kosten van Botox?

Onze artsen kijken altijd naar uw individuele spierkracht en stemmen daar de maximale hoeveelheid Botulinetoxine op af. Daarom kunnen we niet met zones werken. Een behandeling met Botox kost minimaal 110 euro. Voor iedere eenheid daarboven rekenen we 11 euro.  Meestal is een LITE behandeling voldoende.

VOORBEELD MILDE FRONS & KRAAI: Je wil je frons minder sterk en je kraaienpootjes. Voor je fronsspieren gebruiken we bijvoorbeeld 6 eenheden en je kraaienpootjes 8 eenheden. Totaal 14 eenheden = 154 euro. Qua prijs kan je dit dan vergelijken met de prijs van 2 (!) zones bij collega klinieken.

DOCTORS AT SOAP werkt volgens het NO TRACE FACE® principe. Botoxbehandelingen zijn daarom altijd op maat en alle lite/medium en intense prijzen zijn daarmee richtprijzen.

Lite/Basic/Intense

Na het geven van vele injectable behandelingen kunnen we de hoeveelheid gebruikte eenheden voor botulinetoxine- en milliliters (ml) voor de hyaluronzuurfiller behandelingen over het algemeen heel goed indelen naar leeftijd. Met deze indeling betaalt u nooit teveel voor een behandeling. Vanzelfsprekend zijn er altijd uitzonderingen. Iemand van 37 jaar kan altijd nog voldoende hebben aan een LITE behandeling en het aantal eenheden en/of ml wat daarbij hoort. Bij DOCTORS AT SOAP wordt iedere klant geadviseerd over de beste hoeveelheid waarbij ons NO TRACE FACE® uitgangspunt gehandhaafd blijft.

Over het algemeen kunnen we de volgende indeling maken zodat u een inschatting kunt maken van de kosten van de door u gekozen behandelingen.
LITE = t/m 35 jaar
BASIC = 35 t/m 45 jaar
INTENSE = 45 en ouder

Belangrijk om te weten! Do's & Don'ts

Expectations

  • Het resultaat van een botox-behandeling is niet meteen zichtbaar, maar vanaf 2 – 7 dagen en bereikt het maximale resultaat na 2 weken.
  • Dit resultaat houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden aan.
  • Bij de (na)controle na 2 weken wordt het uiteindelijke definitieve resultaat beoordeeld. Voor een No Trace Face® resultaat is soms een kleine touch up nodig.

DO’s

BIJ ZWELLING


Een lichte zwelling of roodheid verdwijnt binnen een half uur. Eventueel licht camoufleren is mogelijk.

BIJ EEN BLAUWE PLEK


  • Gebruik zo nodig Arnica crème.
Eventueel deze licht camoufleren.
  • Blauwe plekken verdwijnen meestal binnen 3 dagen.

DON’TS

1ste 4 UUR


  • Niet gaan liggen (om spreiding van botox te voorkomen).

  • Vermijd overmatig alcoholgebruik en make-up (preventie blauwe plekken en infectie).

1ste 48 UUR


  • Wrijf of masseer het behandelde gebied niet. 
  • Dep de huid na het wassen voorzichtig droog met een zachte handdoek.
  • Vermijd inspannende activiteiten waaronder sport, sauna en UV-licht om botox afbraak te voorkomen.

1ste 2 WEKEN


Onderga geen gezichtsbehandeling.

Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan bijvoorbeeld via de mail. doctors@doctorsatsoap.com

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan bijvoorbeeld via de mail. doctors@doctorsatsoap.com of telefonisch via 020-6730506 (alle vestigingen).

Gewoon in de lunchpauze en niemand die ziet dat je zojuist bent behandeld.

PRIJZEN

Testimonials

MIGRAINE

Botox is voor mij dé oplossing geweest voor mijn migraine. Had echt al alles geprobeerd, alle soorten poeders en pillen, maar ook verschillende cursussen om meer te ontspannen.

Niets hielp echt of lang genoeg. Via mijn huisarts hoorde ik over botox en ben ik bij DOCTORS AT SOAP terecht gekomen. Een hele fijne ruimte, een ontspannen en deskundige sfeer: ik was snel op mn gemak.

De arts gaf duidelijk uitleg, gaf me echt het gevoel dat ik alles kon vragen. Mijn angst om dan wel van mn hoofdpijn af te zijn maar misschien met een enorm strak hoofd te lopen werd gelukkig ook snel minder! En wat de arts voorspelde gebeurde: ik ben van mijn hoofdpijn af! Geen strak hoofd én ontzettend blij dat ik niet meer om de 2 weken met een aanval in bed lig. Wat een oplossing!

Mireille (32 jaar)

VOORHOOFDSLIJNEN

Doordat ik altijd al een expressief gezicht heb gehad, had ik op jonge leeftijd al een aantal diepe voorhoofdslijnen. Op zich niet erg natuurlijk, maar nu werden deze groeven echt wel steeds dieper.

Nou hoeven die lijnen niet weg, want ze passen bij me, maar een soort ‘snelweg van Amsterdam naar Amersfoort’ is nou ook weer niet nodig.

Bij DOCTORS AT SOAP behandelen ze volgens het NO TRACE FACE principe: door heel LITE elke 3-4 maanden een klein beetje botox te gebruiken, zijn de lijnen gewoon veel zachter geworden en is tegelijkertijd de mimiek in mijn gezicht niet verloren gegaan. Fantastisch dat het behoud van een natuurlijk uiterlijk mogelijk blijft!

Angela (45 jaar)

BOTOX IN EENHEDEN IPV ZONES

Al lange tijd dacht ik na over een behandeling tegen de rimpels in mijn voorhoofd en mijn kraaienpootjes. Ik was daarbij bang voor een resultaat waarbij ik mijn mimiek zou verliezen.

Bij DOCTORS AT SOAP worden geen standaard doseringen gebruikt. Ze werken niet met die zones. Er wordt juist samen met je naar een passende hoeveelheid botox gezocht die ervoor zorgt dat de rimpels zachter worden maar waarbij je ook je beweging in het gezicht en je mimiek behoud. Je krijgt het aantal eenheden dat bij jou past.

Het resultaat is daarom erg natuurlijk én zo betaal je nooit teveel.

Tara (48 jaar)

DOCTORS AT SOAP werkt met botox van: