MEDICAL PEELS

De skin therapists van Doctors At Soap zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van de uiterst effectieve peelings van prescription.

We bieden twee Medical Peels behandelingen aan:

 

  • TCA Peeling
  • Glycolyc Acid Peel

Medische peels treatments

TCA Peeling

Een TCA (Trichloorazijnzuur) Peeling is een chemische peeling wat de huidstructuur helpt verbeteren, de kleur van de huid egaliseert en oneffenheden vermindert. Het zorgt voor o.a.:

  • Frissere en jongere uitstraling van de huid
  • Verbetering van de conditie van de huid
  • Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën
  • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
  • Verminderen van pigmentvlekken

 

Downtime

Na je behandeling kan je huid wat rood zijn, wat trekkerig aanvoelen en er kan een lichte zwelling optreden. De dag na de behandeling zal de huid ‘barsten’ waarna u hoogstwaarschijnlijk zult vervellen en de huid schilferig kan zijn. Na het vervellen kan de huid nog droog en schilferig zijn. Een nieuwe huid is op dat moment in de maak.  De totale herstelduur is ongeveer twee weken.

Om het herstellen van de huid te bevorderen adviseren we je wonderbalm (€15,95) en een SPF (we hebben meerderen in ons assortiment) aan te schaffen.

We sluiten de behandeling af met voldoende bescherming.

 

Glycolyc acid peel (50% / 70%)

Bij Doctors At Soap bieden we de glycolzuur peeling in twee gradaties, namelijk 50% of 70%. De keuze van de hoogte en intensiteit van de peeling is afhankelijk van het gewenste resultaat en huidcapaciteit.

Glycolic acid is een AHA’s (alphahydroxyzuren) die bestaat uit de kleinst mogelijke moleculen waardoor deze makkelijker de huid indringen en te richten op dode en/of beschadigde huidcellen. Deze huidcellen worden door een lijm-achtige stof bij elkaar gehouden. De behandeling zorgt ervoor dat deze stof wordt opgelost zodat de huidcellen verwijderd kunnen worden. Hierdoor schilferen de dode huidcellen van de huid af waardoor de peeling ontstaat. Ook wordt het aanmaken van jonge en nieuwe huidcellen hierdoor gestimuleerd.

Een glycolzuur peeling van een intensiteit van 50% of meer mag enkel uitgevoerd worden door een huidtherapeut (skin therapist) of dermatoloog

Prijzen Medical Peels