Als je haar maar goed zit!

Wanneer je de pech hebt dat je te maken krijgt met haaruitval, stort je wereld in. Er schiet van alles door je hoofd: is het blijvend, waar ligt het aan, is er wel iets aan te doen, moet ik een pruik of haarstuk? Ik kreeg, of nee: ik héb er best wel een trauma van. Keek ik vroeger alleen naar make-up; ik kijk nu alleen maar naar HAAR. Ik schiet in de stress als een fotograaf tijdens een persevent onverwachts een foto maakt, omdat ik op dat moment niet weet of alle dunne plekjes wel goed gecamoufleerd zijn.

Een dag na het bericht dat ik alopecia haaruitval had, ging ik op cruisevakantie naar de Caraïben. Ik droomde ‘s nachts dat ik aan dek stond en dat al mijn haren van mijn hoofd waaiden. Ik heb dus de hele vakantie een pet op gehad want ik moest en zou mijn haren behouden....

Ik heb veel verschillende artsen bezocht, steeds met dezelfde vraag: word ik kaal of is er nog iets aan te doen? Inmiddels ben ik vijf jaar en diverse biopten, medicijnen, crèmes en shampoos verder. En is mijn haar nog steeds dun. Zo dun dat ik er doorheen kijk. Nu doe ik dit blijkbaar alleen want niemand in mijn omgeving beaamt dit. Ze zeggen: ja nu je het zegt maar het valt wel mee, jouw haar zit altijd goed (met dank aan Natasja Keijzer van KIS).

Natuurlijk, het is erg aardig en lief van ze om te proberen mij gerust te stellen maar mijn zoektocht ging toch verder. Op zoek naar dé oplossing en die heb ik waarschijnlijk nu gevonden! Tijdens een gesprek met cosmetisch arts David Mosmuller van Doctors at Soap vroeg ik hem of hij iets wist voor mijn ‘haartrauma’. Tot mijn grote verbazing zei hij dat hij misschien wel de oplossing had: een therapie met haarfillers.... Haarfillers?? Natuurlijk wilde ik graag weten wat dat dan precies is dus legde ik hem een aantal vragen voor.