Amsterdam

Den Haag

Eindhoven

Utrecht

Rotterdam

NVCG Visitatie- en Registratiecommissie

Alle artsen van DOCTORS AT SOAP zijn intern opgeleid volgens ons eigen ‘NO TRACE FACE‘ concept en beheersen alle technieken. Daarnaast werken alle DOCTORS AT SOAP artsen volgens de eisen zoals gesteld door de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). De Visitatie en Registratie Commissie van de NVCG beoordeeld of artsen voldoende aan de door haar gestelde eisen. Indien hieraan voldaan wordt, mag deze arts zich gedurende 5 jaar NVCG gecertificeerd arts noemen. Onze arts Marguerite van Randwijck maakt sinds 2 jaar deel uit van deze commissie.

NVCG: ‘De door de NVCG gecertificeerde cosmetisch artsen zijn aantoonbaar bekwaam in de uitvoering van medisch cosmetisch behandelingen. Zij voldoen aan de hiertoe door de NVCG opgestelde visitatie-registratie eisen. De door de NVCG gecertificeerde cosmetisch artsen onderscheiden zich met name van andere medisch specialisten door hun specialisatie in behandelingen met injectables, waaronder botuline toxine en fillers. Cosmetisch artsen hebben zich vaak ook gespecialiseerd NVCG in andere takken van de cosmetische geneeskunde, waaronder laserbehandelingen, en medische peelingen. Zij hebben kennis van de natuurlijke veranderingen van de huid en het onderhuids weefsel (vet, spieren en botstructuur) tijdens het ouder worden.  Ook hebben ze kennis van huidproblemen zoals hyperpigmentatie, acné, rosacea of littekens. Gecertificeerd cosmetisch artsen behandelen minimaal 500 cliënten per jaar en volgen minimaal 40 uur per jaar nascholing op medisch cosmetisch gebied. Zij werken volgens protocollen en het gebruik van veilige afbreekbare producten is een voorschrift vanuit de beroepsgroep van cosmetisch artsen. Het registreren van complicaties en het aanbieden van een klachtenregeling is verplicht. De certificering is 5 jaar geldig, waarna een herbeoordeling zal plaatsvinden.
Bron: NVCG

NVCG Onderwijscommissie

De NVCG is in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Esthetische Geneeskunde (NSEG) al enige tijd bezig met de ontwikkeling van een KNMG erkende opleiding tot cosmetisch arts. DOCTORS AT SOAP kan met trots melden dat 2 van haar artsen (drs. Maartje de Bie en drs. Marguerite van Randwijck) deelnemen aan deze commissie en wekelijks zich inzetten om dit voor elkaar te krijgen.

NVCG : ‘De onderwijscommissie (OC) is één van de belangrijkste commissies van de NVCG op dit moment. Vanuit de onderwijscommissie wordt gewerkt aan het curriculum voor de tweejarige opleiding tot cosmetisch arts die door het Ministerie van VWS wordt ondersteund’. 

Gecertificeerde artsen

Opgeleid volgens ons eigen 'NO TRACE FACE' concept

Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

DOCTORS AT SOAP werkt samen met de beste plastisch chirurgen van Nederland. Zo worden de chirurgische ooglidcorrecties te allen tijde uitgevoerd door een plastisch chirurg. Deze plastisch chirurg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastisch Chirurgie.