Medische huidverbetering

Last van een slechte huid?

Medische huidverbetering helpt bij spataderen, acnelittekens, pigmentvlekken en zonneschade. Het helpt bij vormen van tekenen van huidveroudering en het verbeteren van de huidstructuur/poriën.

 • Een speciaal spataderspreekuur
 • Behandelplan op maat
 • Face Time Consult mogelijk
 • NO TRACE FACE®
 • Gratis consult

Alles wat je altijd al over medische huidverbetering wilde weten.

Hoe werkt medische huidverbetering?

De huid is ons grootste orgaan en een gezonde sterke huid is van levensbelang om indringers buiten en je lichaam gezond te houden. Een gezonde huid is tevens je visitekaartje en de artsen van DOCTORS AT SOAP hebben diverse mogelijkheden om je hierbij te helpen. Tijdens het (gratis) consult met je arts, stelt deze je eerst een aantal vragen (anamnese) en bekijkt ze je huid (onderzoek). Na het stellen van de diagnose en het maken van foto’s, stelt ze het behandelplan op. Afhankelijk van de diagnose zijn er verschillende opties:

1) Medicatie: je krijgt een recept mee van je arts voor de apotheek

2) Peelingkuur: je krijgt een Neostrata home carekit mee als voorbereiding

3) Restylane skinboosterkuur: oppervlakkige injecties met hyaluronzuur in de huid maken je huid steviger en laten littekens aanzienlijk verdwijnen.

4) Sclerocompressietherapie tegen spataderen

Acné, hyperpigmentatie, spataderen, zonneschade en slappe, doffe huid. Met medicatie, peelings en skinbooster kan je arts je helpen jouw huid weer gezond, stralend en sterk te krijgen.

Hoe bereid ik me voor?

Als je arts je een peelingkuur adviseert, is een goede voorbereiding hierbij heel belangrijk. Zonder voorbereiding is er namelijk meer kans op irritatie, zoals korstvorming, door de peeling. Voor dat je kan starten met een glycolzuurpeelingkuur, dient u thuis eerst 2 weken de huid voor te behandelen met de Neostrata Homecare Kit (52,50) passend bij uw huidtype. De Homecare Kit bevat 2 flacons. Een flacon met cleanser om de huid te ontvetten en een crème met 15% glycolzuur om de huid te laten wennen. Instructies over het precieze gebruik hiervan krijgt u tijdens het (gratis) consult van uw arts. Lees ook meer hierover op onze Neostrat peeling pagina.

Hoe vaak moet een peeling?

Bij huidsschade adviseert je arts je een Neostrata peeling kuur. Dit zijn 4-6 peelings in oplopende sterktes met steeds 2 weken tussenpoze. Die 2 weken zijn nodig om de huid net even rust te geven, maar niet te lang om teveel dode cellen weer op te bouwen.

Als u uw huid goed wilt onderhouden en stimuleren, hoort een peeling eigenlijk standaard 1x per jaar in uw verzorgingsregime te staan om uw huid in topconditie te krijgen en te houden. Medische glycolzuur peelings helpen bij vormen van:

 • tekenen van huidveroudering,
 • acne
 • pigmentvlekken
 • rokershuid
 • verbeteren huidstructuur/poriën
Wat zijn skinboosters?

Restylane Skinboosters is de dunste hyaluronzuur in de Restylane range. De waterdunne Restylane geeft hydratatie en kracht aan je huid. Omdat Restylane Skinbooster de dunste hyaluronzuur is, is deze daarmee erg geschikt voor oppervlakkige behandelingen zoals gezichtslijntjes, hals, handen en decolleté. Door deze hydraterende microinjecties hyaluronzuur worden de natuurlijke reserves aangevuld en de huid van binnen uit verbeterd.

Do's & Don'ts Spataderbehandeling

Samen met uw arts is besloten om uw spataderen te laten behandelen door middel van sclerocompressietherapie. Deze behandeling wordt ook wel het “wegspuiten” van de spataderen genoemd en is geschikt voor de kleine tot middelgrote spataderen. Bij sclerocompressietherapie is verdoving niet nodig, doordat er een zeer fijne injectienaald wordt gebruikt.  De aderen worden aangeprikt, waarna een vloeistof (Aethoxysclerol) zal worden ingespoten. Hierdoor ontstaat een steriele ontstekingsreactie in de ader. Daarna draagt u een steunkous waardoor de beschadigde vaatwanden op elkaar plakken, de spatader geleidelijk aan verschrompelt en uiteindelijk verdwijnt. Na deze behandeling nemen andere bloedvaten de functie over. Bij het foamen van de ader wordt dezelfde vloeistof gebruikt als die bij het ‘gewone’ scleroseren, alleen is hier een kleine hoeveelheid lucht aan toegevoegd zodat er schuim ontstaat. Foam heeft in vergelijking met gewone vloeistof een grotere werking en bereik.
Vaak vindt de behandeling in etappes plaats. Afhankelijk van het aantal spataderen en injecties die nodig zijn, komt u één of meerdere keren terug.

Voorbereiding

De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal in te spuiten spataderen. Na de ingreep kunt u gelijk weer naar huis. U kunt na de behandeling normaal lopen en zelf naar huis rijden.

 • Heeft u al kousen, neem deze dan mee.

 • Draag op de dag van de behandeling ruime schoenen en kleding. Na de behandeling krijgt u verband en steunkousen, waardoor strakke kleding mogelijk niet meer kan passen.

 • Op de dag van de behandeling geen lotion, crèmes of zalven op de benen smeren.

 • Bent u allergisch voor desinfecterende middelen of pleisters? Meld dit dan aan uw arts.

De behandeling

 • De te behandelen spataderen worden in staande positie met een stift afgetekend.

 • U neemt plaats op de behandeltafel, waarna de aderen worden aangeprikt met een naald. De vloeistof of schuim zal worden ingespoten en zich door de ader verspreiden. Dit kan soms een branderig gevoel geven.

 • De arts is aan een maximum gebonden wat betreft de hoeveelheid vloeistof die per behandeling mag worden ingespoten. Dit om complicaties en bijwerkingen te voorkomen. Daardoor kan het nodig zijn de behandeling te herhalen.

 • De behandelde aderen zullen worden afgeplakt met wattenbollen.

 • Na de behandeling wordt er een steunkous aangetrokken. Dit is om de vorming van bloeduitstortingen zoveel mogelijk te beperken en noodzakelijk voor een goede verkleving van de aderen.

Na de behandeling

De kous mag niet nat worden en moet de eerste week dag en nacht aangehouden worden. Als u toch wilt douchen, dan adviseren wij u om een douchehoes om het been te doen.

 • Na de eerste week mag u de wattenbollen verwijderen en hoeft u de tweede week de kousen alleen nog overdag te dragen.

 • Veel lopen/bewegen is aan te raden en dat mag u meteen na de ingreep al doen. De eerste 2 weken na de ingreep is het beter om intensieve sporten zoals wielrennen of hardlopen te vermijden. Hierna mag u uw normale activiteiten hervatten.

 • U dient tot 4 weken na de ingreep geen warm bad te nemen en uw saunabezoek uit te stellen

 • U kunt de zon en de zonnebank het beste vermijden gedurende 4 weken na de behandeling. Gebruik nadien een goede zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger.

Mogelijke bijwerkingen van de behandeling

Over het algemeen heeft u weinig last van de behandeling. Wel zijn er een aantal  verschijnselen, waar u na afloop rekening mee moet houden:

 • Blauwe plek (bloeduitstorting) rond het behandelde gebied.

 • Donkere verkleuring (hyperpigmentatie) ter plaatse van de behandelde aderen als gevolg van de verorzaakte ontstekingsreactie. Dit is vaak een teken dat de behandeling succesvol is geweest. Wel kan deze verkleuring ook cosmetisch storend zijn. De verkleuring verdwijnt meestal na verloop van tijd (binnen enkele maanden), maar kan lange tijd aanwezig blijven (tot 1-2 jaar) . Helaas kan in enkele gevallen de verkleuring ook permanent aanwezig blijven. Mensen met een donker huidtype hebben een grotere kans op pigmentatie.

 • Oppervlakkig veneuze trombose (” aderontsteking”)

 • Ook kunnen drukpijnlijke knobbeltjes ontstaan in het verloop van de ader.  Dit is een normale reactie op de behandeling. Het zijn ongevaarlijke stolseltjes die op de controle afspraak in de polikliniek eenvoudig kunnen worden verwijderd middels een kleine prik of sneetje (indien noodzakelijk).

 • Blaren (veroorzaakt door het schuren van kousen/verband). Blaren kunnen pijnlijk zijn en er lelijk uitzien, maar verdwijnen vanzelf weer en kunnen verder geen kwaad. Neem contact met ons op indien er blaren optreden.

 • Matting: het ontstaan van kleine nieuwe adertjes rondom de ingespoten ader.

 • Allergische reactie op pleisters. Allergische reactie op de ingespoten vloeistof (zeldzaam).

 • Migraine: het gebruik van foam kan een migraine aanval uitlokken indien u daarmee bekend bent. Wij adviseren u om uw geneesmiddelen tegen migraine mee te brengen naar de kliniek.

 •  Uiterst zeldzaam optredende bijwerkingen zijn necrose (dat wil zeggen een wondje op de plek van inspuiting) en diep veneuze trombose (dik, rood, pijnlijk been)/longembolie (benauwdheidklachten) na het inspuiten.

Pijn na de ingreep is niet gebruikelijk, maar kan toch voorkomen. Is dit het geval, dan mag u maximaal 4x daags 1000 mg paracetamol innemen. Neem bij aanhoudende pijn of klachten passend bij een diep veneuze trombose/longembolie contact op.

Te verwachten resultaat

Na de behandeling kunt u een vermindering van het aantal zichtbare spataderen verwachten. De spataderen kunnen nog een tijdje te zien en te voelen zijn als gevolg van het stollingsproces. Het duurt vaak een aantal weken/maanden voordat het uiteindelijke resultaat is bereikt. Uw klachten, zoals vermoeidheid en een zwaar gevoel in het been, kunnen afnemen of zelfs geheel verdwijnen.

Controleafspraak

Na de behandeling van uw spataderen wordt er altijd een controleafspraak gemaakt. Deze afspraak zal een aantal weken na de behandeling plaatsvinden.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan bijvoorbeeld via de mail. doctors@doctorsatsoap.com

I

Hyperpigmentatie

Medicatie en Neostrata peelingkuur

Storende pigmentvlekken worden aanzienlijk minder met een glycolzuurpeeling kuur in oplopende zuursterkte. Daarnaast wordt met medicamenteuze behandeling (vitamine-A-zuur en/of hydrochinon) nog een extra stimulans te geven. De Neostrata Pigmentation Home Care kit (69,50) ondersteunt dit proces met melanine remmende ingrediënten.

I

Zonneschade 1

Neostrata peelingkuur

Oorzaken van een doffere, vale huid met fijne lijntjes zijn zonneschade, normale veroudering of huidbeschadiging als gevolg van roken. Zeer geschikt om de doffere, vale huid met fijne lijntjes weer stralend, strakker en steviger te laten worden. De kuur van 4-6 glycolzuur peelings wordt ondersteunt door glycolzuur 15% thuis met de Neostrata Anti Aging Home Care kit.

I

Zonneschade 2

Neostrata peelingkuur en Restylane Skinboosters

Zonneschade, fijne lijntjes of huidbeschadiging als gevolg van roken, met de glycolzuur peeling kuur wordt de doffe, grove huid weer stralend, strakker en steviger. Restylane Skinbooster geeft extra hydratatie en stimulans aan de verouderende dunne huid, waardoor deze gladder, stralender, steviger en gezonder wordt.

I

Acné

Medicatie en Neostrata peeling kuur

Elke maand weer acné? Een glycolzuur peeling voor de behandeling van acne in onze kliniek, ondersteunt door salicylzuur peeling thuis met de Neostrata home care Purifying kit maakt je huid weer egaal, al dan niet aangevuld met medicatie zoals bijvoorbeeld Vitamin- A-zuur crème.

I

Acnélittekens

Restylane Skinboosters en Neostrata peelingkuur

Acne met littekens? De beste oplossing hiervoor is een kuur van glycolzuurpeelings voor de behandeling van acne in de kliniek, ondersteunt door salicylzuur peeling thuis met de Neostrata home care kit en aangevuld met een Restylane®  Skinbooster treatment specifiek gericht op de littekentjes doet deze enorm verminderen en vaak helemaal verdwijnen.

I

Single peeling

Neostrata single peeling

Na een peelingkuur de huid opfrissen of weer even activeren kan natuurlijk ook. We adviseren om ca 6 maanden na de kuur een eenmalige glycolzuurpeeling. Op deze manier houdt u de huidcellen geactiveerd, gezond, stralend en behoudt de huid zijn elasticiteit.

I

Spataderen

Spataderbehandeling met injecties

Bij DOCTORS AT SOAP AMSTERDAM heeft drs. Kajal Surajbali iedere dinsdag spreekuur voor het verwijderen van cosmetisch ontsierende spataderen. Door middel van sclerocompressietherapie worden deze vaatjes eenvoudig verwijderd.

PRIJZEN

Testimonials

SPATADEREN

‘s Winters kon ik ze verstoppen onder een broek of dikke panty, maar toen het weer zomer werd, was dat lastiger. Als het warm weer is of je bent op vakantie, dan wil je toch echt graag een jurkje aan. Die vaatjes op mijn benen vond ik alleen echt niet mooi. Via via hoorde ik dat DOCTORS AT SOAP nu ook een arts heeft die gespecialiseerd is in spataderbehandeling. Dokter Kajal gaat grondig te werk: ze kijkt eerst wat de oorzaak van de spataderen is. Zijn het de grote diepere vaten of zijn ze oppervlakkig te behandelen. Die opperlakkige vaten heeft ze met een simpel prikje laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Fijne begeleiding, duidelijke uitleg: dank dokter Kajal!

Karen (49 jaar)

ACNE LITTEKENS

Ernstige acné als tiener maakte dat ik heel onzeker werd over mijn huid. Ik kon het niet laten om die vervelende puistjes uit te drukken (ook al zei mijn moeder dat ik dat niet moest doen). Met als gevolg dat ik nu met littekentjes zit. Een vriend van me had zijn huid laten verbeteren met peelings en skinbooster en dat was echt heel mooi geworden. Mijn arts van DOCTORS AT SOAP keek goed naar mijn huid en adviseerde me alleen de Restylane Skinbooster te doen in combinatie met Vitamine A creme van de apotheek. Met als gevolg dat die littekentjes zo goed als weg zijn en ik mijn zelfvertrouwen weer groter is geworden. I love my doctors at soap!

Fleur (27 jaar)

PIGMENTVLEKKEN

Blond haar blauwe ogen en vroeger met de kokosolie liggen bakken in de Griekse zon. Heerlijke vakanties natuurlijk en we wisten niet beter. Genieten was het. Maar nu, 20 jaar later zag ik de sporen hiervan in mijn huid. Mijn huid was dun, droog, vlekkerig en dof. Gelukkig ben ik wel 15 jaar geleden gestopt met roken anders was het vast nog erger geweest. Nu kon mijn arts van DOCTORS AT SOAP met de combinatie van een peelingkuur en medicatie mijn huid weer transformeren van ‘dof, vlekkerig en vaal’ naar stevig, glanzend en roze. Ik ben heel blij met mijn gezondere huid. Het is toch én je visitekaartje én je bescherming tegen de invloeden van buiten. Alleen nooit meer de deur uit zonder m’n SPF nu…

Marielle (45 jaar)

DOCTORS AT SOAP werkt met de medische glycolzuurpeeling producten van: